SIGN IN FOR THE NEWSLETTER AND RECEIVE THE LATEST NEWS

Wat is een Euratainer

Een Euratainer is een kadaverkoeling (ook wel bekend als een koelcel voor kadavers) die speciaal is ontworpen als opslagsysteem dat wordt gebruikt om dierlijke kadavers op een gecontroleerde temperatuur te bewaren. Het doel van een kadaverkoeling is om de ontbinding van het lichaam te vertragen en de groei van bacteriën te verminderen, waardoor de hygiëne en de kwaliteit van het kadaver behouden blijven gedurende een bepaalde periode.

Kadaverkoelingen worden veelal gebruikt in de agrarische, jacht en veterinaire sector maar ook in dierenziekenhuizen, dierentuinen, onderzoeksinstellingen en andere faciliteiten waar het nodig is om dierlijke kadavers op te slaan voordat ze worden geëlimineerd door begraving, crematie, destructie of andere methoden. Daarnaast is het gebruik van Euratainers als opslag voor levend aas voor de visserij in opkomst.

Een Euratainer is voorzien van een geïsoleerde ruimte met temperatuurregeling, waarin het kadaver geplaatst kan worden. Door het handhaven van lage temperaturen wordt de ontbinding vertraagd en wordt de verspreiding van geuren en bacteriën beperkt. Dit draagt bij aan het behoud van de hygiëne en minimaliseert het risico op verspreiding van ziektekiemen.

Het onderhoud van een Euratainer is belangrijk om de goede werking en hygiëne van het systeem te waarborgen, evenals om de levensduur ervan te verlengen.

Wat is een euratainer