SIGN IN FOR THE NEWSLETTER AND RECEIVE THE LATEST NEWS

Waarom een Euratainer

Euratainers zijn zeer betrouwbare kadaverkoelingen met een lange levensduur die gebruiksgemak en energiebesparing voorzetten.

Waarom kiest u voor een Euratainer?

 • Verbeter de bedrijfshygiëne, verlaag de infectiedruk en reken af met geuroverlast en ongedierte.
 • Dit draagt ook bij aan uw bedrijfsimago.
 • Verlaag uw ophaalkosten.
 • Onze Euratainer wordt standaard geleverd met een koeling met RVS verdamper met de duurzame TIG-lasnaden.
 • De Euratainer is als beste getest op proefboerderijen en wordt aanbevolen door destructie- en verwerkingsbedrijven.
 • De Euratainer is de meest energiezuinige kadaverkoeling in de markt.
 • De Euratainer is in 2004 getest door DLG Fokus test in Duitsland 
 • Euratainer is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Coolworks B.V., een bedrijf dat de koeltechnische kennis zelf in huis heeft. We hebben een eigen servicedienst en kunnen technische problemen snel oplossen. We spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen en stemmen ons productenaanbod daar op af. We ontwikkelen onze Euratainers door en we kunnen maatwerk leveren op verzoek.


Technische specificaties voor alle Euratainers:

 • Koelunit: standaard met RVS verdamper. Deze RVS verdampers worden speciaal voor ons met duurzame TIG-lasnaden geproduceerd, dit voorkomt lekkage.
 • Koelmedium: propaan R-290 (CFK-vrij, halogeenvrij). Mede door dit koelmiddel is onze Euratainer energiezuinig en milieuvriendelijk.
 • Temperatuur: constante bewaartemperatuur tussen 4° en 8° C.
 • Aansluitwaarde: stekkerklaar, 230 V / 1 / 50 Hz (randgeaarde contactdoos 16 A).
 • Bediening: een elektronische thermostaat regelt het optimaal functioneren van uw koeling
 • Omkasting: Duurzame polyester omkasting
 • Isolatiewaarde: 0,323 W/m²K, geïsoleerde wanden van 60mm dikte
 • Hang- en sluitwerk: RVS
 • Gebruik: ergonomisch door gasveren en deuren, eenvoudig te reinigen door naadloze binnenkant.
kwaliteit
Onze waarden:

Onze waarden ‘duurzaamheid, kwaliteit, betrouwbaarheid, service, gebruiks- en milieuvriendelijkheid’ zijn geen loze kreten. Deze waarden komen als volgt terug in ons bedrijf:

Kwaliteit: 
De Euratainer bestaat uit uitsluitend uit hoogwaardige materialen. Onze technisch ploeg is continue op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in het koeltechnische segment. Door de jarenlange ervaring wisten wij de Euratainer voortdurend te optimaliseren tot het ijzersterke product dat het nu is. Zo brachten wij als eerste een kadaverkoeling met Propaan als koelmiddel op de markt, kwamen wij als eerste met de RVS-verdamper en leveren wij nu als enige een RVS-verdamper met TIG-lasnaden.

Duurzaamheid:
Door het gebruik van hoogwaardige materialen en de degelijke constructie is de Euratainer zeer duurzaam. Daarnaast kijken we naar de duurzaamheid met betrekking tot onze voetafdruk in de wereld: we gebruiken al heel lang Propaan als koelmiddel, alle materialen in de koelunit zijn recyclebaar en de kwaliteit van onze RVS-verdampers met TIG-lasnaden is hoog (dit verlengt de levensduur aanzienlijk).

Betrouwbaarheid: 
Doordat we de koeltechnische kennis zelf in huis hebben is de betrouwbaarheid van de Euratainer buitengewoon. Onze service is snel en effectief.  Daarnaast is de Euratainer vanuit deze technische kennis ontwikkeld. Dit maakt dat u er als gebruiker geen omkijken naar heeft. De elektronische  thermostaat bijvoorbeeld, zorgt dat de Euratainer altijd de juiste temperatuur heeft en daarbij geen onnodige energie verbruikt.

Service:
De wensen van de klant staan voorop. We denken met u mee. Indien er geen oplossing in ons vaste productenpakket te vinden is, zoeken we gezamenlijk naar een mogelijke oplossing. Aangezien we alles in eigen hand hebben, kunnen we ook producten op maat verzorgen. Onze service monteurs zijn STEK-opgeleid en weten alles over koeling en natuurlijk de Euratainer in het bijzonder. Onze service is snel en effectief. De garantie op de Euratainer is 24 maanden.

Gebruiksvriendelijkheid:
Door de grote laadklep en de grote panelen / deuren aan de voorzijde is de Euratainer bijzonder gemakkelijk te be- en ontladen. Doordat de Euratainer volledig naadloos is, is hij ook erg gemakkelijk te reinigen. Tenslotte is de Euratainer stekkerklaar en de elektronische thermostaat zorgt dat de gebruiker er geen omkijken naar heeft.

Milieuvriendelijkheid:
Het door ons gebruikte koelmiddel propaan is bijzonder milieuvriendelijk. Enerzijds omdat propaan vrij is van CFK’s en dus geen broeikaseffect veroorzaakt. Anderzijds maakt dit propaan dat het energieverbruik van de Euratainer laag is. Sterker nog: de Euratainer kadaverkoeling is de zuinigste in zijn soort. Tenslotte zijn alle onderdelen uit onze koelunit recyclebaar.

kwaliteit