Kadavercel

Euratainer Kadavercel, meegaan met de tijd. 
Kadavercel-3-DCIn 1991 brachten wij de eerste kadaverkoeling op de markt. Dat was een koeling waar 1 ton in kon. Tijden veranderen en veel boerenbedrijven werden groter, waardoor er vraag ontstond naar kadaverkoelingen met een grote capaciteit. Met name in Duitsland kwam deze vraag in de eerste jaren van het nieuwe millennium op. Rond 2008 brachten wij de eerste Euratainer kadavercel op de markt. Inmiddels is er een hele productlijn kadavercellen, die we ook wel Terratainers noemen. 


De Euratainer kadavercellen zijn een goed alternatief voor de ondergrondse opslag. Een ondergrondse koeling brengt meer kosten mee, omdat er grondwerk moet worden verricht en andere werkzaamheden bij komen kijken (plaatsen putten, bestrating, graafwerk, etc.). De Euratainer kadavercel werkt precies zoals al onze producten, de kadavercel wordt direct op gewenste plek geplaatst, stekker erin en hij loopt. Een ander voordeel ten opzichte van de grondkoelingen is, dat de kadavercel (en de kadaverbakken) direct bij de stal kan worden geplaatst. Dit is ook hygiënischer: de medewerkers blijven op het schone deel van het bedrijf en hoeven enkel de kadaverbakken naar de vuile weg te verplaatsen als Rendac komt laden. 

Speciaal voor de kadavercellen hebben we bijpassende kadaverbakken van 950 liter ontwikkeld. Deze bakken zijn goedgekeurd door Rendac en worden gecertificeerd geleverd. 


Kadavercel-1Bij al onze producten staan duurzaamheid, energieverbruik en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel, net als kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Daarom wordt in al onze koelingen het koelmiddel Propaan gebruikt. Propaan is milieuvriendelijk en energiezuinig. Daarnaast zijn alle onderdelen van de koelunit recyclebaar en zijn we de enige producent die onze koelingen voorzien van een RVS-verdamper met TIG-lasnaden. Deze TIG-lasnaden verlengen de levensduur van de koeling enorm, waardoor de gebruiker uiteindelijk weer kosten zal besparen. We zijn er trots op dat de Euratainer kadavercellen en kadaverkoelingen de meest energiezuinige en milieuvriendelijke op de markt zijn.

We hebben het hele proces van ons product in eigen hand: van ontwerp, productie tot service. We bewegen mee met de markt en springen in op ontwikkelingen. De eerste kadaverkoeling was daar een goed voorbeeld van, maar de kadavercel net zo goed. We gaan mee met de tijd.

Bekijk onze producten

Button